Η Επιτροπή ξεκινά διάλογο για αποτελεσματικότερη διαδικασία λήψης αποφάσεων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής της ΕΕ

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Χθες, η Επιτροπή ξεκίνησε μια συζήτηση με θέμα το πώς μπορεί να καταστεί αποτελεσματικότερη η διαδικασία λήψης αποφάσεων σε επίπεδο ΕΕ στον κοινωνικό τομέα.
Στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2018, ο Πρόεδρος κ. Γιούνκερ ανήγγειλε τη συνολική επανεξέταση όλων των ρητρών «γέφυρας» που προβλέπονται στις Συνθήκες της ΕΕ. Κατόπιν τούτου, έχουν ήδη εκδοθεί τρεις ανακοινώσεις: για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας (Σεπτέμβριος του 2018), για τη φορολογίαΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτούEN••• (Ιανουάριος του 2019) και για την ενέργεια και το κλίμα (Απρίλιος του 2019). Η ανακοίνωση σχετικά με τις ρήτρες «γέφυρας» στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής είναι η τέταρτη.

Περισσότερα: Η Επιτροπή ξεκινά διάλογο για...

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος προμηθευτής σπόρων σόγιας της Ευρώπης

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εισαγωγές σπόρων σόγιας από τις ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 121 % κατά την τρέχουσα περίοδο εμπορίας (Ιούλιος 2018 - μέσα Απριλίου 2019), σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Οι ΗΠΑ σήμερα είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής σπόρων σόγιας της Ευρώπης, κατέχοντας μερίδιο 72 % των εισαγωγών στην ΕΕ. Αντιστρόφως, η Ευρώπη είναι ο κορυφαίος προορισμός των εξαγωγών σπόρων σόγιας των ΗΠΑ (22 %), μπροστά από την Κίνα (18 %) και το Μεξικό (9 %).

Περισσότερα: Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος προμηθευτής...

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Ετοιμότητα για το Brexit: Η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία για τις βασικές οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ κατέληξαν σε προσωρινή πολιτική συμφωνία σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μέτρο έκτακτης ανάγκης για το Brexit στον τομέα των οδικών μεταφορών. Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης έκτακτης ανάγκης, το οποίο αποσκοπεί στο να περιορίσει τη σημαντικότερη ζημία εξαιτίας ενδεχόμενης μη επίτευξης συμφωνίας.

Περισσότερα: Ετοιμότητα για το Brexit: Η Επιτροπή χαιρετίζει...

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση: Η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία 4 χρόνια

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, η Επιτροπή καταγράφει σήμερα την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια και καθορίζει τα μέτρα που είναι ακόμη αναγκαία για την αντιμετώπιση τόσο των άμεσων όσο και μελλοντικών μεταναστευτικών προκλήσεων.
Η ΕΕ, αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή προσφυγική κρίση που γνώρισε ο κόσμος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατόρθωσε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη διαχείριση της μετανάστευσης και στην προστασία των συνόρων.

Περισσότερα: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση:...

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Μετανάστευση: O Επίτροπος Αβραμόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα για διυπουργική συνάντηση με τις ελληνικές αρχές

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαίος Επίτροπος  αρμόδιος για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια είναι στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε διυπουργική συνάντηση με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Περισσότερα: Μετανάστευση: O Επίτροπος Αβραμόπουλος βρίσκεται...

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Περισσότερα Άρθρα...

  1. «Europe CARES - Ποιοτική εκπαίδευση για παιδιά με αναπηρία χωρίς αποκλεισμούς»
  2. Η ΕΕ στο Delphi Economic Forum
  3. Δύσκολο 2019 για την Ευρώπη: η ανάπτυξη μετριάζεται εν μέσω παγκόσμιων αβεβαιοτήτων
  4. Η επιστήμη συναντά τα κοινοβούλια - Μια νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία
  5. ΕΕ: σχέδιο ενίσχυσης της αντίδρασης της πολιτικής προστασίας της ΕΕ σε καταστροφές
  6. Πίνακας επιδόσεων των καταναλωτικών αγορών για το 2018: η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στις υπηρεσίες εξακολουθεί να χρειάζεται βελτίωση
  7. EE: Η Επιτροπή εγκρίνει τη δημιουργία κοινοπραξίας από την Boeing και την Adient
  8. ΕΕ: Το Κοινό Κέντρο Ερευνών εγκαινιάζει έκθεση με τίτλο «ARTEFACTS»
  9. ΕΕ: Οι περιφέρειες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια ισχυρή αλυσίδα βιομηχανικής αξίας σε προηγμένα υλικά για μπαταρίες
  10. Οι νέοι κανόνες της ΕΕ που διευκολύνουν την ελεύθερη ροή μη προσωπικών δεδομένων