Σύννεφα στον οικονομικό ορίζοντα της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη στο 1,1%

europian central bankΟ Ντράγκι δήλωσε την Πέμπτη 07/03/2019, ότι υπήρξε μια «σημαντική κάμψη στην οικονομική επέκταση που θα συνεχιστεί στην τρέχουσα χρονιά».
Η 19μελής περιφέρεια έχει επισκιαστεί από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, η οποία εισήλθε σε ύφεση στα τέλη του 2018, και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η αποχώρησή του από την ΕΕ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για πιθανή επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, δεδομένης της εξάρτησης από τις εξαγωγές προς τη χώρα.

Περισσότερα: Σύννεφα στον οικονομικό ορίζοντα της Ε.Ε. Η...

Προληπτικές προσαγωγές και παρακολουθήσεις: Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ;

Στις προληπτικές προσαγωγές όπως αυτές που έγιναν πριν από λίγες ημέρες στα Γιαννιτσά πριν την ομιλία του Φώτη Κουβέλη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο φτάνουν σε αυτές οι αστυνομικοί αναφέρθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Περισσότερα: Προληπτικές προσαγωγές και παρακολουθήσεις: Ο...

«Κλείσιμο του κύκλου»: Η Επιτροπή υλοποιεί σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε συνολική έκθεση σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για την κυκλική οικονομία, που ενέκρινε τον Δεκέμβριο του 2015. Και οι 54 δράσεις στο πλαίσιο του σχεδίου το οποίο δρομολογήθηκε το 2015 έχουν πλέον υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Το γεγονός αυτό αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της βιομηχανίας της με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης.

Περισσότερα: «Κλείσιμο του κύκλου»: Η Επιτροπή υλοποιεί...

«Κόκκινα» δάνεια: Στην τελική ευθεία για τη ρύθμιση. Τα κριτήρια που συζητούνται

Κρίσιμα αναμένονται τα επόμενα 24ωρα αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας που θα αντικαταστήσει το νέο νόμο Κατσέλη .
Ήδη ξεκίνησαν οι τηλεδιασκέψεις όπου κυβέρνηση – θεσμοί και τραπεζίτες αναζητούν τη χρυσή τομή καθώς αναμένεται η κατάθεση του νέου πλαισίου μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.
Αντικείμενο των συσκέψεων είναι οι επιπτώσεις που θα προκύψουν από το νέο πλαίσιο.

Περισσότερα: «Κόκκινα» δάνεια: Στην τελική ευθεία για τη...

Η αλήθεια έχει σημασία: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά στην εκστρατεία της ουγγρικής κυβέρνησης

Μετά τη συνεδρίαση του Σώματος των Επιτρόπων, οι Επίτροποι αποφάσισαν να εκδώσουν απάντηση σχετικά με την έναρξη, από την ουγγρική κυβέρνηση, εκστρατείας — συνοδευόμενης από διαφημιστικές πινακίδες, ολοσέλιδες διαφημίσεις στις εφημερίδες, καθώς και από επιστολή του Πρωθυπουργού προς όλους τους Ούγγρους πολίτες — με τίτλο «Έχετε κι εσείς το δικαίωμα να ξέρετε τι σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες!».

Περισσότερα: Η αλήθεια έχει σημασία: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή...