Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία θα φέρουν την νέα εποχή στην Ελλάδα»

intelligent technologyΤο «αύριο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιγράφει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου. Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καινοτόμες πολιτικές, περιβάλλον και « θωράκιση» με πόρους και αρμοδιότητες των δήμων, είναι το « τετράπτυχο» των υψηλών στόχων  που έχει θέσει.

Περισσότερα: Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι νέες...

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δ.Παπαστεργίου με τη Διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης

kedetn Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕ∆Ε ∆.Παπαστεργίου με τη ∆ιοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και ∆ια βίου Μάθησης Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕ∆Ε, κ. ∆ημήτρης Παπαστεργίου με τον Πρόεδρο του ∆Σ ΙΝΕ∆ΙΒΙΜ κ. Κωνσταντίνο ∆έρβο και τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη ∆ελακουρίδη, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στους νέους και στην ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά.

Περισσότερα: Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δ.Παπαστεργίου...

Διεθνείς Συνεργασίες ΟΤΑ α ́ και β ́βαθμού

kedetn Κατόπιν της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων των αιρετών εκπροσώπων των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών που αναδείχθηκαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019, αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των δήμων και των περιφερειών,  οι δήμοι και οι περιφέρειες αντιστοίχως συνεργάζονται με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και με λοιπούς φορείς της αλλοδαπής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα πόλεων και περιφερειών, αδελφοποιήσεις πόλεων (μόνον οι δήμοι), σεευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, πρωτοβουλίες της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και συμφωνίες για την αντιμετώπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης,  οι ΟΤΑ συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους Εδαφικής Συνεργασίας για την προαγωγή της εδαφικής συνεργασίας και συνοχής.

Περισσότερα: Διεθνείς Συνεργασίες ΟΤΑ α ́ και β ́βαθμού

ΚΕΔΕ: Έκτακτο Συνέδριο τον Μάρτιο

kedetn ΚΕΔΕ: Έκτακτο Συνέδριο τον Μάρτιο και συνάντηση με Πρωθυπουργό και Αρχηγούς κομμάτων για το ΕΣΠΑ και τα άλλα καυτά θέματα της Αυτοδιοίκησης
Κατά την έναρξη του ΔΣ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοίνωσε στο σώμα την εκλογή της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο της ρόλο.

Περισσότερα: ΚΕΔΕ: Έκτακτο Συνέδριο τον Μάρτιο

«Αν πάνε καλά οι εργαζόμενοι πάει καλά και ο Δήμος»

kede 1tn Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υποδέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης τον Πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκο Τράκα και την Εκτελεστική Γραμματεία του οργάνου στα γραφεία της ΚΕΔΕ.
«Αποτελείτε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η πρόθεσή μας είναι να σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε και να βρούμε κοινούς τόπους συνεργασίας» είπε, χαιρετίζοντας ο κ. Παπαστεργίου, και τόνισε: Αν πάνε καλά οι εργαζόμενοι πάει καλά και ο Δήμος.

Περισσότερα: «Αν πάνε καλά οι εργαζόμενοι πάει καλά και ο...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου στην πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι
  2. Απόστολος Τζιτζικώστας: Πέντε προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ 2021 - 2027
  3. Βοήθεια για να δημιουργηθούν γέφυρες συνεργασίας ανάμεσα στη Silicon Valley και την ΠΚΜ ζήτησε ο Απ.Τζιτζικώστας
  4. Καταγγελία για χργνατισμό του δημάρχου Λουτρακίου
  5. Η Ρένα Δούρου για τη δήλωση περί παραίτησης της που έκανε η Φ. Γεννηματά
  6. Στα έξι καλύτερα έργα κοινής ωφέλειας διεθνώς, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών
  7. Προτάσεις Π. Γερουλάνου για την οικονομική ανάκαμψη της Αθήνας
  8. Π. Γερουλάνος: Κανόνες για να γίνει η Αθήνα τόπος ζωής για τους κατοίκους και ιδανικός προορισμός για τους επισκέπτες (βίντεο)
  9. Αγοραστός: «Για μετά το τέλος Ιουνίου η έναρξη εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης»
  10. Στην τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Abu Dhabi 2019 ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης