Δηλώσεις διαχείμασης για μελισσοκόμους και αιτήσεις για ένταξη σε δράσεις

melisiatn Με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Μεσσηνίας υπενθυμίζει στους μελισσοκόμους ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των Δηλώσεων Διαχείμασης.
Η δήλωση διαχείμασης γίνεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής το αργότερο μέχρι την 31-12-2020. Δεν είναι απαραίτητη η δήλωση διαχείμασης στην περίπτωση που ο μελισσοκόμος έχει θεωρήσει το μελισσοκομικό του βιβλιάριο μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020. Στην περίπτωση αυτή, το θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο επέχει θέση δήλωσης κυψελών διαχείμασης.

Περισσότερα: Δηλώσεις διαχείμασης για μελισσοκόμους και...

Στήριξη επιχειρήσεων, καθώς και ανέργων

euros 1tn Να μειωθεί το κατώφλι της ενίσχυσης κάτω από τις 5.000 ευρώ, όσον αφορά το μέτρο στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού covid-19, επιδιώκει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.
Στο μεταξύ, στην Περιφέρεια έφθασε έγγραφο που η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης έχει αποστείλει προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και στο οποίο επισημαίνει την ανάγκη για τη δημιουργία προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ για ανέργους πάνω από 30 χρόνων.

Περισσότερα: Στήριξη επιχειρήσεων, καθώς και ανέργων

ΕΣΠΑ: Ενίσχυση νέων δεξιοτήτων Πελοποννήσου

biznesmentn Ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Περισσότερα: ΕΣΠΑ: Ενίσχυση νέων δεξιοτήτων Πελοποννήσου

Nέα πάγια ρύθμιση θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες

euros 1tn Η υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες για υπαγωγή στη νέα πάγια ρύθμιση θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες. Ποιους αφορά.
Όσοι έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε έως 24 δόσεις.

Περισσότερα: Nέα πάγια ρύθμιση θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες

Χρόνια μέχρι να αποκατασταθεί το επίπεδο της ευημερίας και του εισοδήματος στην Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να αποκατασταθεί το επίπεδο της ευημερίας και του εισοδήματος στην Ελλάδα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής των Ελλήνων, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τη διατύπωση υπερβολικά αισιόδοξων σεναρίων ως προς τον ρυθμό επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

Περισσότερα: Χρόνια μέχρι να αποκατασταθεί το επίπεδο της...