Κορονοϊός: Νέα μέτρα προ των πυλών. 110 νέα κρούσματα

eody coronavirusΟ Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 110 νέα κρούσματα του  ιού  SARS-CoV-2  στη χώρα, εκ των οποίων  τα  9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Περισσότερα: Κορονοϊός: Νέα μέτρα προ των πυλών. 110 νέα...

Από Δευτέρα 1η Ιουνίου: Ανοίγουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

childrenstn Για «ένα ακόμα βήμα» προς την νέα κανονικότητα έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανακοινώνοντας το άνοιγμα και των υπόλοιπων δομών της Εκπαίδευσης.

«Σχεδόν 3 μήνες τώρα εργαζόμαστε συλλογικά, Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα, για να προσαρμόσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία στα νέα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης», σημείωσε.

Περισσότερα: Από Δευτέρα 1η Ιουνίου: Ανοίγουν τα σχολεία...

Έρχεται καύσωνας - Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την χρήση κλιματιστικών

Hot weatherΤον πρώτο καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι αναμένουν τις επόμενες μέρες, με κορύφωση το Σαββατοκύριακο η Κύπρος και η Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας, που θα δυσκολέψει αρκετά την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις. Στην Κύπρο ισχύουν ακόμη οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, σε τρεις την ημέρα με την αποστολή μηνύματος, ενώ στην Ελλάδα έχει αρθεί το lockdown με ελεύθερες τις μετακινήσεις που αυτό ίσως προκαλέσει προβλήματα κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές που ίσως παρατηρηθούν πολλές μετακινήσεις.

Περισσότερα: Έρχεται καύσωνας - Τι πρέπει να γνωρίζουμε για...

ΚΕΠΕ: Το 32,8% των εργαζομένων στην Ελλάδα θα μπορούσε να εργαστεί από το σπίτι

intelligent technologyΤο 32,8% των εργαζομένων στην Ελλάδα θα μπορούσε να εργαστεί από το σπίτι. Σε απόλυτο μέγεθος αυτό ισοδυναμεί με 1.263 χιλιάδες εργαζόμενους. Το ποσοστό αυτό δεν διαφέρει πολύ από αυτό άλλων ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, αν και είναι σχετικά χαμηλότερο. Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα της πέμπτης ανάλυσης επικαιρότητας με τίτλο «Δυνατότητα εργασίας από το σπίτι στην Ελλάδα» του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Περισσότερα: ΚΕΠΕ: Το 32,8% των εργαζομένων στην Ελλάδα θα...

Τέθηκαν οι άξονες για την ΟΧΕ Ταϋγέτου των Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης

perifereia peloponnhsoutn Οι κατευθυντήριοι άξονες για την προώθηση της υλοποίησης της Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Ταϋγέτου, που θα αφορά περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης στο εν λόγω εμβληματικό βουνό της Πελοποννήσου, τέθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα, Παρασκευή 24 Απριλίου.

Περισσότερα: Τέθηκαν οι άξονες για την ΟΧΕ Ταϋγέτου των Δήμων...