Αρδευτικό πρόγραμμα από την πηγή του Πισαγιάννη

pisagiannistn Το Τοπικό Συμβούλιο Καστορείου, για την ομαλή και απρόσκοπτη άρδρευση, χωρίς υδρονομέα, των εντός οικισμού κήπων του Καστορείου, κατά την τρέχουσα αρδευτική περίοδο, έχει κατανείμει το νερό της πηγής του Πισαγιάννη, σε τρεις Στάσεις και έχει εκπονήσει το παρακάτω πρόγραμμα:

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΗΠΩΝ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ

Το Τοπικό Συμβούλιο Καστορείου, για την ομαλή και απρόσκοπτη άρδρευση, χωρίς υδρονομέα, των εντός οικισμού κήπων του Καστορείου, κατά την τρέχουσα αρδευτική περίοδο, έχει κατανείμει το νερό της πηγής του Πισαγιάννη, σε τρεις Στάσεις και έχει εκπονήσει το παρακάτω πρόγραμμα:

 Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, το νερό θα διοχετεύεται στην Α΄ Στάση και θα αρδρεύονται οι κήποι στη διαδρομή που ακολουθεί το κλειστό σωληνωτό δίκτυο (Καμάρι-Π.Βλάχος -Τ.Κεμερίδη -Β.Μενίδης - Ν.Αλειφέρης).

  •  Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, το νερό θα διοχετεύεται στη Β΄ Στάση και θα ακολουθεί τη διαδρομή Καμάρι - οικία Σκρουμπέλλου - Πλατεία και Κούρνιζα - Κάτω Μαχαλάς.
  •  Κάθε Τετάρτη και Σαββάτο το νερό θα διοχετεύεται στην Γ΄ Στάση και θα ακολουθεί τη διαδρομή Καμάρι -κόφτρα Μπράτου –Κάναλη -υδραύλακας Βράχου -Κάτω Μαχαλάς.
  •  Κάθε Κυριακή το νερό θα διοχετεύεται στους υδραύλακες της κεντρικής πλατείας για λόγους καθαριότητας και προβολής του χωριού μας αλλά πρωτίστως θα είναι στη διάθεση των αρδρευομένων κήπων.

 Η άρδευση των κήπων και των τριών στάσεων, όπως και των κήπων που αρδεύονται από την πηγή του Αγίου Μάμμα θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας με αρχή την κεφαλή των στάσεων (Καμάρι, Άγιος Μάμμας).

 Με την κατανόηση και το σεβασμό θα συμβάλλουμε όλοι σε μία κανονική και ομαλή αρδευτική περίοδο.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ