• Γονική Κατηγορία: ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ

Νορβηγία: 33 ναυτικοί σε κρουαζιερόπλοιο θετικοί στον κορονοϊό

coronavirus pixaby copyΤουλάχιστον 33 μέλη πληρώματος που έχουν περιοριστεί πάνω σε κρουαζιερόπλοιο της νορβηγικής εταιρίας Hurtigruten, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η εταιρία.

Περισσότερα: Νορβηγία: 33 ναυτικοί σε κρουαζιερόπλοιο θετικοί...

Video: Δείτε πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο κορωνοϊός από μόλις ένα άτομο

coronavirus with fluorescent painttn Ένα πείραμα το οποίο έχει γίνει viral μέσα σε λίγες ώρες απέδειξε περίτρανα πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να μολυνθούν οι άνθρωποι από τον κορωνοϊό. Το πείραμα έγινε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας (NHK), σε συνεργασία με Ιάπωνες επιδημιολόγους ώστε να αποδειχθεί πόσο γρήγορα ο κορωνοϊός μπορεί να εξαπλωθεί στον μπουφέ ενός κρουαζιερόπλοιου ή σε ένα εστιατόριο.

Περισσότερα: Video: Δείτε πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο κορωνοϊός...

Covid-19- Υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας

gov grtn Προκειμένου τα μέτρα αποκλιμάκωσης του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, συστήνεται εφεξής η χρήση μάσκας σε όλους τους εργαζομένους και πελάτες εντός κλειστών χώρων. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και η μη τήρησή της επιφέρει διοικητικό πρόστιμο:

Περισσότερα: Covid-19- Υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας

Το σουηδικό “θαύμα” του κορονοϊού

Sweden Coronavirus Worldometertn Ο τρόπος που η Σουηδία αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού έχει βρει ουκ ολίγου θαυμαστές, παγκοσμίως, που αναφέρονται σε αξιοπρόσεκτη προσέγγιση αν και ως σήμερα μετράει πάνω από 3.200 θανάτους, ενώ ο πληθυσμός της είναι λίγο μικρότερος από της Ελλάδας.

Περισσότερα: Το σουηδικό “θαύμα” του κορονοϊού

COVID-19: Γιατί έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Coronavirus children masktn Στα δεδομένα που τώρα στηρίζουν τη χρήση μάσκας ενώ δεν στήριζαν τη χρήση της πριν από ορισμένες εβδομάδες, αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωσή του ο Σ. Τσιόδρας μετά την απόφαση η μάσκα να είναι πλέον υποχρεωτική σε αρκετούς κλειστούς χώρους. «Τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό για την εξέλιξη της επιδημίας lockdown. Μας είχε επιβληθεί απαγορευτικό. Η επιτροπή τότε δεν συνέστησε τη γενικευμένη χρήση μάσκας, συνεκτιμώντας τότε και τους κινδύνους από τη χρήση τους. Θεώρησε ότι το απαγορευτικό που μας είχε τεθεί ήταν αρκετό για εκείνη τη φάση της επιδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα: COVID-19: Γιατί έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας