Ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού ίσως είναι πολύ μεγαλύτερος λένε επιστήμονες

plaguetn Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ υποστηρίζουν πως τα πραγματικά κρούσματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από τα επισήμως καταγεγραμμένα. Την εκτίμηση πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην κομητεία Σάντα Κλάρα των ΗΠΑ, μπορεί να είναι ακόμα και 85 φορές μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία, εκφράζει ομάδα επιστημόνων από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, συνέλεξαν στοιχεία από την συγκεκριμένη κομητεία ως βάση για την έρευνα τους, περιοχή όπου 3.330 ενήλικοι και ανήλικοι έχουν εξεταστεί για αντισώματα εναντίον του SARS-CoV-2. Σύμφωνα με τα ευρήματα τους, ο επιπολασμός του COVID-19 στην περιοχή κυμαινόταν μεταξύ 2,49% έως 4,16%, αντιπροσωπεύοντας 50 έως 85 φορές περισσότερα κρούσματα από τον αριθμό που είχαν επιβεβαιώσει οι αρχές.

«Τα στοιχεία μας υπονοούν πως μέχρι την 1η Απριλίου (τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της έρευνας μας) μεταξύ 48.000 και 81.000 ατόμων είχαν μολυνθεί στην κομητεία Σάντα Κλάρα. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που είχε καταγραφεί στην κομητεία την 1η Απριλίου ήταν 956, 50 έως 85 φορές μικρότερος από τον αριθμό μολύνσεων που είχε προβλεφθεί από την έρευνα» αναφέρεται.

Εκτός από τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων, η αναφορά μη καταγεγραμμένων κρουσμάτων θα βοηθούσε περαιτέρω στο να παρουσιάσουμε ακριβέστερες εκτιμήσεις σχετικά με τον επιπολασμό του COVID-19, αναφέρει η έρευνα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ευρήματα τους θα βοηθήσουν στο να γίνονται ακριβέστερες προβλέψεις για την εξάπλωση της επιδημίας και των ποσοστών θνησιμότητας στο μέλλον.

«Αν και η έρευνα μας περιορίζεται στην κομητεία της Σάντα Κλάρα, παρουσιάζει τις δυνατότητες για έρευνες επιπολασμού μεγαλύτερων πληθυσμών, ώστε να μας βοηθήσει στην κατανόηση της ανάπτυξης της πανδημίας, να παρουσιάσουμε εκτιμήσεις για τις ευάλωτες κοινότητες και να παρακολουθήσουμε θανατηφόρες μολύνσεις σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες» αναφέρουν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ: https://sputniknews.gr/texnologia/202004187100970-o-pragmatikos-arithmos-krousmaton-koronoiou-isos-einai-poly-megalyteros-lene-epistimones/