Χάκερς υπέκλεψαν στοιχεία από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν

intelligent technologyΧάκερς φέρεται να εξαπόλυσαν διαδικτυακές επιθέσεις, πλήττοντας τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν. Στο στρόχαστρο το Ίδρυμα Gates και ο ΠΟΥ.

Επίθεση από χάκερς φέρεται να δέχθηκε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, το οποίο διατηρεί μια σειρά εγγράφων και ντοκουμέντων σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών media, οι χάκερς επιτέθηκαν στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Ιδρύματος Gates, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και του παραπάνω κινεζικού Ινστιτούτου.

​Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για υποκλοπή χιλιάδων emails, κωδικών και εγγράφων, τα οποία βρίσκονταν σε ηλεκτρονική μορφή.

Μάλιστα, προβληματισμός εγείρεται από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα ενδεχομένως συνδέονται με την εν εξελίξει πανδημία της COVID-19.

Εργαστήριο στη Γουχάν «σπάει» τη σιωπή για την προέλευση του κορονοϊού

Ο θανατηφόρος ιός πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Γουχάν της κινεζικής επαρχίας Γουμπέι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί στη χώρα της Ασίας ανέρχονται σε 4.632, ενώ τα συνολικά κρούσματα υπερβαίνουν τα 82.700.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιβεβαιωμένοι νοσούντες ξεπερνούν τους 2,5 εκατ., ενώ οι θανόντες αριθμούν σε 178.562, εκ των οποίων οι 45.000 στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένως αφήσει αιχμές για την προέλευση του ιού, υπαινισσόμενος ότι ενδέχεται να προέρχεται από εργαστήριο της Γουχάν.

Ωστόσο, τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο ιός έχει ζωική προέλευση και δεν έχει κατασκευαστεί σε κάποιο εργα

ΠΗΓΗ: https://sputniknews.gr/internet/202004227129852-Hakers-ypeklepsan-stoiheia-apo-to-institouto-iologias-tis-gouhan/

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...

previous arrow
next arrow
Slider